XXV Pujada a la Mola 2023

Competition Data

 • Date: 12/10/2023
 • Running
 • Formentera
 • City: La mola
 • Time: 10:30
 • Registered:
 • Limit: 11/10/2023 13:00
 • Fee:
  Price structure
Mi Participación
Todavía no te has inscrito a esta competición. En esta sección se mostrará la información sobre tu participación en esta competición.
Detalle Participación
Route:
Chip:
Inscripción
Te inscribiste a esta competición el %s
Diploma Finisher
Download diploma of participation

Federation

Esta competición se rige por las normas de la Federación:

Federacio Atletisme Illes Balears

More competitions

XXV Pujada a la Mola 2023

Competition Data

XXV   PUJADA A LA MOLA 2023

12/10/2023

PRESENTACIÓ

La prova anomenada "XXV PUJADA A LA MOLA 2023", se celebrarà a Es Caló de Sant Agustí, localitat de Formentera el dijous 12/10/2023 a les 10:30 h. Es tracta d'una prova d'atletisme de muntanya d'aproximadament 8;6 km de distància i FEDERADA a Ia FAIB.

L'única motivació a l'organització d'aquesta prova és exclusivament Ia de promocionar i proporcionar proves d'atletisme i l'esport en general dintre de Ia societat de l'llla, ja que pensem que afavoreix les relacions social i Ia salut física i mental dels practicants, sobretot en els participants més joves. En cap moment i en cap de les entitats organitzadores , Grup Esportiu Espalmador i Consell Insular de Formentera i Comissió de festes del Pilar de La Mola existeix una intenció de benefici económic en l'organització d'aquest esdeveniment.

Les sortides s'aniran donant successivament a partir de les 10:30 hores per categories i modalitats segons les distàncies.

La recollida de dorsals es farà a partir de les 9,00 h del mateix dia de Ia prova a Ia línia de SORTIDA a l'aparcament d'Es Caló de Sant Agustí.

Podran prendre part a Ia cursa totes aquelles persones que ho desitgin, segons els límits d'edat que s'estableixen per cada categoria.

El control técnic de Ia prova anirà a càrrec del Grup Esportiu Espalmador, amb l'obligació dels esportistes d'acatar les seves ordres, així com aquelles ordres que provinguin de part de qualsevol dels col•laboradors que participin amb l'organització de Ia cursa com poden ser: protecció civil, policia municipal, Assistência sanitària o voluntaris correctament uniformats.

HORARIS I DISTANCIES.

L'horari previst per Ia sortida de Ia prova es a les 10:30h, per facilitar així el desplaçament dels corredors que provinguin de qualsevol altre Iloc que no sigui l'illa de Formentera .

Per tant els horaris de les sortides son .

 • 10:30 h Sortida Absoluta Pujada a Ia Mola 8,6 Km aproximadament
 • 10:30 h Sortida SUB 20 i SUB 18 - 4 km
 • 11:45 h Sortida SUB 6 (recta de 100 m)
 • 11:50 h Sortida SUB 8 (recta de 200 m)
 • 11:55 h Sortida SUB 10 i SUB 12 (1 volta de 500m a circuit tancat)
 • 11:25 h Sortida SUB 14 i SUB 16 (2 voltes de 500m a circuit tancat)

L'organitzacié se reserva la possibilitat de canviar, avançar o retardar els horaris per imprevistos que aixi ho obliguin.

TRANSPORT I SERVEIS.

L'organització posa a disposició dels atletes un servei d'autocar gratuït des del port de Formentera fins la sortida a Es Caló de Sant Agusti i tornar.

Els horaris de recollida son:

 1.       09:10h port de la Savina — Es Caló de Sant Agusti. (Barca de les 08:00 de Eivissa)
 2.       12:45 Es Caló de Sant Agusti — Port de La Savina.

Els/es participants obtindran un descompte en el trajecte amb la companyia Balearia presentant el resguard d'inscripció a les taquilles corresponents. El telèfon d'informació de les taquilles es 971 190 269.

L'horari de finalització per els atletes de la prova de 8,6 km està previst a les 12:00h o en cas de retràs de la sortida per qualsevol motiu, es donarà per tancada la prova 1h i 20' després de l'hora de inici.

L'organització interpreta que el temps establert es suficient per finalitzar la prova, ja que es tracta d'una prova atlètica on l'objectiu dels participants es acabar el recorregut en el menor temps possible.

A partir de les 12:15 hores o d'I hora i 45 minuts des de l'hora de sortida, la prova de 8,6 km es declararà finalitzada, per tant tots/es aquells/es participants que encara es trobin en competiciô seran desqualificats, i l'organització a partir d'aquest moment no es farà responsable dels danys fisics o psiquics que puguin patir.

L'organització disposarà de voluntaris motoritzats que a l'hora de finalitzaciô de la prova recorreran integrament el recorregut recollint als/a les desqualificats que per diferents motius no hagin pogut finalitzar la prova en el temps establers i seran portats al punt de Sortida/Arribada per que aixi no estiguin exposats als perills que es puguin trobar realitzant la prova en solitari sense cap control de seguretat.

CATEGORIES I DISTANCIES.

 •     MASTER - 40: Des del dia que compleixin 40 anys. 8,6 km.  
 •     MASTER - 50: Des del dia que compleixin 50 anys. 8,6 km.
 •     SÉNIOR: Els atletes que a l'any compleixin els 20 anys o mes. 8,6 km.
 •     SUB - 20: Els atletes que a l'any compleixin els 18 0 19 anys. 8,6 km
 •     SUB - 18: Els atletes que a l'any compleixin els 16 0 17 anys. Pujada de 4 km.
 •     SUB - 16: Els atletes que a l'any compleixin els 14 0 15 anys. Pujada de 4 km.
 •     SUB - 14: Els atletes que a l'any compleixin els 12 0 13 anys. Circuit de 1000 m.
 •     SUB - 12: Els atletes que a l'any compleixin els 10 0 1 1 anys. Circuit de 1000 m.  
 •     SUB — 10: Els atletes que a l'any compleixin els 8 0 9 anys. 500m (1 volta a circuit tancat).
 •     SUB - 8: Els atletes que a l'any compleixin 6 0 7 anys. 200m (recta a meta).
 •     SUB - 6: Els atletes de 5 anys o menors. 100m (recta a meta).

INSCRIPCIONS I DORSALS.

Les inscripcions estan obertes fins al dimecres 11 d'octubre del 2023 a les 13:00 h Lloc d'inscripcions: WWW.ELITECHIP.NET

Totes les proves aniran controlades i cronometrades per el sistema de cronometratge amb Xip.

Els participants de categoria igual o superior a SUB - 18 que corrin la distancia de 8,6 km hauran de pagar una quota d'inscripció de 15 €.

Les categories fins a SUB — 16 tindran la participació GRATUITA a la prova.

El Grup Esportiu Espalmador organitza la XXV Pujada a la Mola 2023 amb la col•laboració del Consell Insular de Formentera i de la Comissió de festes del Pilar de la Mola de forma altruista, per tant l'únic interés possible ha de ser el de la promoció de l'esport per la seva importància a nivell físic, psíquic i social per els més joves. Consideram que amb aquesta participació gratuita ajudam als futurs esportistes i a les seves famílies a la integració en aquest món .

Els socis del Grup esportiu Espalmador, club organitzador de la cursa tindran un descompte del 50%.

El preu de les inscripcions in situ, el mateix dia de la cursa, serà de 20 € per tots/es els/es participants majors de 16 anys, incloent els socis del club coorganitzador, Grup Esportiu Espalmador.

El preu inclou una SAMARRETA COMMEMORATIVA de la 25a edició de la prova.

RECLAMACIONS.

Les reclamacions s'hauran de fer a la organització abans de 60 minuts des de la finalització de la cursa i hauran d'anar acompanyades d'un pagament de 100 €, resguard de la inscripció i document nacional de identitat.

NOMÉS PODEN PRESENTAR RECLAMACIONS ELS MAJORS DE 18 ANYS. Els participants menors de la edat obligatôria hauran de presentar-se acompanyats d'un major acreditat.

CIRCUIT.

Se recomana la utilització de CALCAT ADEQUAT per camins de MUNTANYA, camins empedrats i de terra, desnivells importants d'altitud tant en pujada com en baixada, possibilitat de terra i roca humida o mullada, etc.

EL RECORREGUT És EL MATEIX QUE L'EDICIÓ 2022, QUE COMPLETA UNA DISTANCIA DE APROXIMADAMENT 8,6 KM

El circuit transcorrerà amb començament i final a Es Caló de Sant Agustí, i es tracta de recórrer l'antic camí de La Pujada a la Mola, conegut també com Camí Romà, més una volta a un circuit a La Mola que arriba fins a Sa Talãiassa,

META VOLANT o CONTROL DE TEMPS A LA PART MÉS ELEVADA DEL RECORREGUT (SA TALATASSA).

L'objectiu d'aquesta incorporació és tornar a l'essência de la prova que era incentivar la PUJADA a La Mola, és a dir l'ascens del recorregut. En aquest sentit se farà una BONIFICACIÓ en forma de temps bonificat als 3 primers/es en coronar l'ascens, tant en categoria FEMENINA com MASCULINA. Aquesta bonificació serà:

 •         15 segons al 1er/a classificat/da.
 •         10 segons al 20n/a classificat/da.
 •         5 segons al 3er./a classificat/da.

RECORREGUT PER TRAMS.

Amb sortida a Es Caló de Sant Agustí, el primer i darrer km de la prova de 8,6 KM son de fàcil córrer ja que es tracta de camí consolidat i suficientment ample fins arribar a l'Hotel Entrepins i Apartaments Entrepins, per on agafarem el Camí Romà o Camní de Sa Pujada i començarem l'ascens a La Mola.

Al km 4 hi haurà l'Avituallament líquid. Arribem a l'encreuarem amb la carretera PM-82, la que creuarem per sota, es a dir pel túnel de desaigüe que te una amplada i seguretat suficient per no patir per la integritat dels/de les participants i que estarà visiblement senyalitzat per evitar qualsevol incident.

Iniciarem un recorregut per camins totalment consolidats de terra i amples, arribant a la part més elevada de La Mola (Sa Talaïassa), a on tindrem el control de temps o meta volant, aixi com un avituallament, seguint el circuit arribarem de nou al pas soterrani de l'encreuament amb la carretera PM 820 i començar el descens pel cami romà fins a Es Caló de Sant Agusti, on se troba l'arribada.Les categories Cadet i Juvenil sortiran des d'Es Caló de Sant Agusti, agafant el Cami Romà fins a la meitat de la pujada, se desviaran cap al Dipòsit de l'aigua i tornaran a agafar el Cami Romà per baixar de nou fins a Es Caló de Sant Agusti, complint aixi un recorregut de 4 km.

SEGURETAT DE LA PROVA.

Totes les distancies de Ia jornada esportiva, tant els que corresponen a les sortides de les categories més menudes com el de Ia sortida de 9,5 km estaran tancades al trànsit durant tot el transcurs de Ia prova, encara que només el primer i el darrer km de Ia prova transcorrerà per zona transitable per vehicles.

Les proves aniran obertes i tancades per voluntaris del Grup Esportiu espalmador, i disposarem d'una ambulància amb equip d'assistància complet connectada en tot moment amb els vigilants del circuit per si hagués cap accident, els afectats puguin ser ràpidament assistits per personal adequat.

Així mateix hi hauran membres de Ia patrulla de Protecció civil i voluntaris de l'organització controlant les entrades i sortides de vehicles que puguin haver durant tot el Ilarg del circuit.

El circuit estarà degudament senyalitzat amb cartells de "prova esportiva" on s'especificarà el dia i l'hora de Ia prova. Els punts de més perill d'accident o confusió seran indicats si fos necessari amb fletxes o voluntaris dirigint als corredors en Ia direcció correcte de Ia prova.

Els col.laboradors i encarregats del control de Ia prova aniran degudament uniformats amb armilles reflectants per tant de no confondre als corredors.

L'organització no es fa responsable dels danys morals o materials que puguin sofrir els participants acreditats, abans o durant Ia prova. En tot cas, perà, es prendran les mesures necessàries per el millor desenvolupament de Ia cursa, posant al servei dels corredors, policia local, una ambulància, voluntaris del Grup Esportiu Espalmador, assegurança privada per els corredors i assistência medica si fos necessari.

La seguretat de Ia cursa inclou avituallament líquid i sólid per totes les proves de qualsevol de les distancies.

A Ia prova de 8,6 km hi haurà avituallament líquid a Ia sortida i al km 5 i avituallament líquid i sólit a Ia Meta, així els corredors/es podran hidratar-se abans i durant Ia prova si ho desitgen.

Se recomana Ia utilització de CALÇAT ADEQUAT per a camins de MUNTANYA, camins empedrats i de terra, desnivells importants d'altitud tant en pujada com en baixada, possibilitat de terra i roca humida o mullada, etc.

PREMIS.

L'organització Iliurarà trofeus als tres primers classificats masculins i femenins de cada categoria. ELS PREMIS NO SON ACUMULATS.

ACCEPTACIÓ DEL REGLAMENT I DEL DOCUMENT MEDIAMBIENTAL D'INFORMACIÓ PER ALS/A LES PARTICIPANTS, ANNEX l.

Amb Ia inscripció a Ia prova els/les participants accepten aquest reglament i I'ANNEX l, document d'informació mediambiental. Els/es participants Ilegeixen, comprenen i per tant accepten aquest reglament i I'ANNEX I d'aquest.

En cas de dubte l'organització es reserva el dret de Ia Iliure interpretació d'aquest reglament si fos necessari.

L'esperit esportiu i Ia promoció de l'atletisme dintre dels corredors populars i dels esportistes més petits, és el que inspira Ia convocatória d'aquesta prova. Els participants que manifestin un comportament antiesportiu o antisocial abans, durant o immediatament després de Ia prova, seran desqualificat de Ia prova per l'organització i exclosos de Ia classificació i per tant de l'entrega de trofeus si així ho considera oportú l'organització.

Francisco Javier Enguix Torres Técnic Área d'Esports

Consell Insular de Formentera

Formentera, amb data de Ia signatura electrónica

ANNEX I

Document Informatiu esdeveniment Esportiu:

XXV PUJADA A LA MOLA 2023

Informació ambiental a transmetre els participants.

1. Espais de rellevància ambiental al voltant de l'entorn on es realitzaran les proves:

      Els espais de Ia xarxa Natura 2000:

LIC-ZEPA-ZEC I : ES5310024 La Mola v/ Link Pla de Gestió de l'espai: Decret-17-2020-de-22-de-maig-pel-qual-s-aprova-el-Pla de Gestió Xarxa

Natura 2000 Formentera v/ Cartografia Pla: Cartografia

      Altres figures de protecció relacionades amb aquests espais:

Arees Naturals d'Especial Interàs (ANEI). A Ia zona terrestre de l'àmbit territorial on es desenvoluparan les proves coincideix amb Àrees Naturals d'Especial Interàs (ANEI) declarades a Ia illa de Formentera. En concret, Ia ZEC/ZEPA ES5310024 La Mola coincideix I'ANEI 7 La Mola, segons Ia Llei 1/1991, de 30 de gener, que estableix un ràgim urbanístic per a aquestes àrees regulant certs usos i activitats a fi de garantir Ia protecció dels seus valors naturals.

Llocs d'lnteràs Geológic (LIG) o Punts d'lnteràs Geológic (PIG). En l'àmbit espacial delimitat per Ia ZEC-ZEPA ES5310024 La Mola s'identifiquen 2 PIG: Rasa de Ia Mola (825115) i Falla del Racó de Sa Pujada (825114).

Important Bird Àrees (IBA). L'àmbit espacial delimitat per Ia ZEC-ZEPA ES5310024 La Mola coincideix amb I'IBA terrestre n? 314 La Mola de Formentera i, parcialment, amb I I IBA marina n? 412 Aigües de Formentera i Sud d'Eivissa.

2. Normativa local aplicable:

•        Aprovació definitiva de Ia modificació de l'Ordenança d'ús i aprofitament de les platges i punts de bany de Formentera. (BOIB Núm. 133 de 31 d'octubre de 2017).

•        Reglament regulador del servei públic de recollida i de transport dels residus sàlids urbans, neteja viària, manteniment de les zones verdes i neteja de platges i de l'ús de les instal•lacions municipals de residus de l'illa de Formentera (BOIB Núm. 67 de 31 de maig de 2018).

•        Ordenança Municipal de Protecció del Medi ambient i Ia Salut contra Ia Contaminació per Sorolls i Vibracions.( BOIB Núm. 169 d'onze de desembre de 2014).

3. Obligacions a respectar per part de tots els participants:

3.       No sortir del recorregut establert. El recorregut de les proves ha estat dissenyat segons el viari marcat existent i cartografiat a I'IDEIB

4.       No Ilençar residus de cap tipus ni als trams terrestres ni fora dels punts d'avituallament on es disposarà dels cubells necessaris per a Ia seva recollida selectiva.

5.       Qualsevol avituallament ha d'anar marcat amb el dorsal del/de Ia participant.

6.       El públic assistent no ha de portar animals de companyia dins els espais de rellevància ambiental.

7.       S'haurà de garantir I l accés a aigua no envasada o en botelles reutilitzables per beure.

8.       No fer servir zones vegetades per tal de veure als participants durant el recorregut i fer servir les zones d'aparcament existents dins l'espai. Les possibles aglomeracions de persones s'han de situar fora d'espais de Ia xarxa Natura 2000.

1   Decret 17-2020 de 22 de maig pel quê s'aprova el Plan de Gestión Natura 2000 de Formentera. (BOIB Núm. 92 de 25-05-2020).

 

                                                                                                                                                                   la

32 IO www.consellinsulardeformentera.cat www.consellinsulardeformentera.es consell@formentera.es

9.       Evitar emissions sonores fora dels rangs normatius establerts i no utilitzar aparells sonors (només en cas d'emergància i seguretat per a les persones).

10.   No molestar, en cas d'albirar qualsevol espàcie animal en les rodalies.

11.   Respectar la senyalització del recorregut.

12.   No utilitzar esprais o similars.

13.   No emprar utensilis que puguin donar lloc a conats d'incendis, com ara bengales, i similars.

14.   No utilitzar utensilis de clavament sobre el terreny, arbres i arbusts.

15.   No realitzar recorregut camp a través.

16.   Respectar els elements etnolàgics que poguessin trobar-se a l'accedir a les zones de celebració de les proves.

17.   Complir les prescripcions donades a la Circular del conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca de 14 de febrer de 2018 sobre la tramitació i l'avaluació de l'afecció de les activitats esportives a espais de rellevància ambiental, publicada al BOIB Núm. 28 de 3 de març de 2018.

18.   Qualsevol dubte, contacteu amb els àrbitres ambientals de la prova, o amb els Agents de Medi Ambient.

L'organització

Warning Elitechip Queries!
Elitechip is not constantly checking Facebook conversations. If you have any questions or queries regarding the competition or other issue, please use the Contact Form so we can reply you in the shortest possible time.
Publicidad
© Elitechip, 2008-2023, All rights reserved
Elitechip, S.L. B57506149 - info@elitechip.net