Noticias

Rioja i Allès, reis del trail nocturn

El campió s'imposa amb un temps d'1.34:11 mentre que la guanyadora signatura una marca d'1.54:58 per a erigir-se en els més ràpids de la tercera edició de la Trail dels Fars Nocturna

18/09/2022

David Rioja i Mari Allés són els nous reis del trail nocturn a Menorca. Els dos corredors es van imposar en la tercera edició de la Trail dels Fars Nocturna, quarta prova de la lliga Illa dels Trails, en una carrera marcada pel vent que va regalar una nit fresca per als 435 participants inscrits en les dues modalitats. L'esdeveniment, que compta amb el patrocini de la Fundació Foment del Turisme de Menorca, la col·laboració del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d'Espanya, finançat per la Unió Europea – Next Generation EU, i la Agència d’Estratègia Turística dels Illes Balears a més de l'Ajuntament de Maó, va tenir en la base de San Isidro el seu escenari final de luxe per a tancar una nit esportiva i especial.

David Rioja va aturar el crono en 1.34:11 per a proclamar-se vencedor de l'esdeveniment per davant del menorquí Joan Florit, guanyador en 2021 (1.35:10) i de Ruben Bobillo (1.38:14). Va ser una carrera ràpida, disputada i en la qual des del principi les condicions meteorològiques van permetre uns ritmes alts. Des de la sortida en el far de Favàritx, els participants van gaudir d'un entorn natural cap a Es Grau, on després del pas per l'avituallament solament quedava tornar al Camí de Cavalls per a enfilar rumb a Sa Mesquida.

En dones, Mari Allés va ser la guanyadora, com en 2021, amb un temps d'1.54:58, mostrant un gran nivell i imposant-se a Margalida Perelló (1.57:41) i a Elena Clavijo (1.58:58). Meravellós duel esportiu que es va resoldre en favor de Mari Allés alçant-se, de nou, amb el triomf.

La carrera de 13KM va arrencar a les 20 hores en Es Grau i va propiciar un traçat exigent però alhora ràpid on Antonio Saavedra va ser el més veloç a arribar a la meta (54:19). Ho va intentar i ho va donar tot Jon Fernández, en una carrera molt disputada, conformant-se amb la medalla de plata (54:30) per davant de Toni Florit (56:00). En el cas de les guerreres, Lena Moll va ser la més ràpida amb un registre d'1.05:56 vencent a Marta Orives (1.08:15) i a Clara Coll (1.08:26).

La carrera va acabar en la base de San Isidro, on després de les arribades es va procedir al lliurament de trofeus amb la presència de la regidora de Comerç i Turisme de Maó, Carme Seguí, acompanyada del capità cap en base de Sant Isidre, David Celdrán, i el vicepresident de la Fundació Foment del Turisme i conseller de Economia, Josep Pastrana, a més dels organitzadors Toni Capó i Mito Bosch.

Publicidad
Peugeot
© Elitechip, 2008-2024, Todos los derechos reservados
Elitechip, S.L. B57506149 - info@elitechip.net